Gemeente Lansingerland gebruikt Schulinck Zorgaanbod

“De module geeft inzicht in welke aanbieder het best bij de cliënt past. Zo handig!"

Lansingerland is een Zuid-Hollandse gemeente die op 1 januari 2007 is ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. De gemeente telt iets meer dan 60.000 inwoners en verwacht te groeien naar ongeveer 70.000 inwoners in 2023. Met vijf andere gemeenten in de omgeving vormt Lansingerland de ‘H6 gemeenten’. Zij werken samen in het Sociaal Domein en maken samen gebruik van Schulinck Zorgaanbod.

De module is een online oplossing om consulenten, wijkteams, contractmanagers en eventueel inwoners inzicht te geven in het enorme aanbod van door de gemeente gecontracteerde zorgaanbieders. Het is ontwikkeld in de periode vóór de invoering van het Sociaal Domein. Om gemeenten te ondersteunen bij het beheren van de toegang tot de hulpverlening en het voeren van de regie hierover. Voor de H6 gemeenten Lansingerland, Leidschendam Voorburg, Pijnacker Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer is Schulinck Zorgaanbod beschikbaar op de gezamenlijke website ‘hulpenondersteuning.nl’.

“Als de zorgaanbieder wordt toegelaten, komt hij via Schulinck Zorgaanbod op de site hulpenondersteuning.nl terecht.”

Zorgaanbieders opnemen in module

Joan van Amersfoort, contractbeheerder Sociaal Domein van de gemeente Lansingerland, vertelt: “Toen de H6 gemeenten gingen samenwerken in het Sociaal domein, werd de module gezamenlijk ontwikkeld en vervolgens werd de website in gebruik genomen."

Er is destijds een basisovereenkomst opgesteld in een bestuurlijk aanbestedingstraject. "Zorgaanbieders konden zich melden en wij gingen na of ze de zorg konden bieden die wij verlangden. Zo ja, dan werd de zorgaanbieder toegelaten en kwam hij via de module op de site hulpenondersteuning.nl terecht."

Wilt u meer weten over Schulinck Zorgaanbod?

Kijk op www.schulinck.nl/module/schulinck-zorgaanbod of neem contact op met het accountmanagement.

Gemeente Lansingerland gebruikt Schulinck Zorgaanbod